Next.js SEO - Next.js Projelerimizde SEO

Next.js SEO - Next.js Projelerimizde SEO

Next.js, biz yazılımcılara hızlı geliştirme avantajı sağladığı gibi müşterilerimize de hız ve seo gibi birçok avantaj sağlıyor.

Teknik olarak SEO'da ilk akla gelen sitenin hızlı açılmasıdır. Next.js SSG tekniği ile statik olarak oluşturduğumuz sayfalar rakiplerinizden çok daha hızlı açıldığı için bu konuda zaten 3 adım ileride başlıyoruz.

Diğer bir konu da sayfalarımızda kullandığımız başlık (title) ve meta etiketlerimiz. Aslında bunlar manuel olarak tüm sayfalarımıza da yazılabilir. Ancak bir süre sonra bunları yönetmesi çok zorlaşıyor ve bir ölçekten sonra yönetilemez oluyor. Bu sorunu Next.js next-seo paketiyle çözebiliyorduk.

Next.js 13.2 ile gelen yeni özellik bu bağımlılığımızdan kurtulmamızı sağlıyor. Artık sayfalarımızda bir sabit (const) export ederek basitçe opengraph dahil olmak üzere meta etiketlerimizi ve başlıklarımızı kontrol etmemizi sağlıyor.

Bu özelliği nasıl kullanacağımızı gösteren kısa bir video çektim. Aşağıdan izleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Next.js 13.2 ile gelen tek özellik bu değil. Diğer bir özellikte Route Handlers. Bu konuda da kısa bir videom var. Ona da göz atabilirsiniz.

Next.js hakkında çektiğim diğer videolara kanalımdan göz atabilirsiniz.

Bandırma Web Tasarım - Doğan Aydın